Pasta With Sardines...Hum

Costumo seguir este blog para ver os fantásticos vídeos do Mark Bittman com receitas minimalistas.
E não é que num deste últimos posts aparece uma receita com sardinhas em lata Bom Petisco!
Não é possível: sardinha portuguesa, a típica conserva, em azeite e o pormenor dos 3 senhores a dançarem. Se isto chegou ao N.Y.Times, aos EUA, então é porque é possível. É possível todos comermos peixe de forma mais sustentável. O importante é saber o que se compra e depois ter imaginação e ideias para cozinhar.

AT least once a week I scrounge for dinner without shopping, a cooking style that I suppose is counter to current trends but one that admirably displays the benefits of my dedication to pantry stocking.
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This one is made with no fresh ingredients save for an onion and a little lemon — both pantry staples — and some parsley if it’s around. In fact, this is a meal made from a box, some jars and a can. The box is pasta (and maybe bread crumbs, but if you have stale bread around, so much the better), the jars are capers and oil, and the can is sardines. The sardines are not only inexpensive and meaty but also one of the few fish not (yet) on anyone’s “watch” list, so unlike most seafood they can be eaten without guilt.






Como vem neste post mais recente sobre o consumo sustentável de peixe: Even the most principled and informed consumer can’t possibly be certain of what he or she is getting. The strategy, as I said here, may just be to eat lower on the food chain, and eat less: in other words, mostly sardines and the like, and not many of those.

Melhor era impossível. Viva à sardinha linda!

Aqui está a receita para experimentar e partilhar!